(1) DocMedicus: Tryptophan – Lebensmittel, unter https://www.vitalstoff-lexikon.de/Aminosaeuren/Tryptophan/Lebensmittel, letzter Zugriff am 04.02.2025
(2) Deutsche Gesellschaft für Ernährung e. V. (DGE): Regelmäßig Fisch auf den Tisch!, unter https://www.dge.de/presse/meldungen/2011-2018/weniger-fleisch-auf-dem-teller-schont-das-klima/dge-empfiehlt-auf-fettmenge-und-qualitaet-achten/regelmaessig-fisch-auf-den-tisch/, letzter Zugriff am 04.02.2025
(3) David Mischoulon & Maurizio Fava: Role of Nutrition in the Pathophysiology and Treatment of Depression: Clinical Insights, unter https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC5719018/, letzter Zugriff am 04.02.2025
(4) Agnieszka Boehm et al.: Diet and happiness: The mediating role of self-control and social norms, unter https://link.springer.com/article/10.1007/s11482-019-09748-7, letzter Zugriff am 04.02.2025
(5) Redzo Mujcic & Andrew J. Oswald: Evolution of Well-Being and Happiness After Increases in Consumption of Fruit and Vegetables, unter https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31234181/, letzter Zugriff am 04.02.2025
(6) MooDFOOD Trial Investigators: Effect of Nutritional Interventions on Prevention of Major Depression in Overweight or Obese Adults, unter https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2726983, letzter Zugriff am 04.02.2025
(7) Emily Deans & Felice Jacka: Nutritional psychiatry: Towards improving mental health by what you eat, unter https://www.bmj.com/content/369/bmj.m2382, letzter Zugriff am 04.02.2025